Thursday, March 24, 2011

~3 kuntum bunga yg mekar mewangi~




ermm hari khamis yang hening..yang tenang..yang damai...lagi tenteram..
hari ni kat opis sangat damai sedamai cuaca pagi ni...

maklumlah opis pun dalam ladang..memang damai..
pagi-pagi lagi dah terdengar kicau burung berlagu riang..
memang permai habis opis mama...dengan ladang sawit yang menghijau..
nampak pulak orang-orang kampung naik moto honda lampu bulat..masuk ladang sambil pikul 
galah sawit yang panjang bermeter-meter..owwhhh memang sangat-sangat teringat kampungku..
Jengka desa permaiku...lama tak balik kampung..
jenguk mak-ayah..mertua..rindunye..insya-Allah nextmonth kami pulang oke....
mood rindu jengka ni weiii....


burung pun happy macam pekerja sektor awam juga eyh pagi ni??
hari gaji kan sape tak gumbira..


tengok kat pejabat ni pun lengang..
tambah pulak pagi ni ada meeting MTMD yang rata-rata terlibat..
ada jugak yang hilang amik gaji...bayar bil dan sibuk g minum pagi..
upppss  mane ada istilah minum pagi oke....
mama pun lately ni bawak bekal dari rumah...
marilah kita sama-sama berjimat cermat....walllaaaaa..ayat orang takder duit...wakaka


gaji owh gaji...cepat nau habis duitnye kan...dalam sehari jer gaji boleh habis..
ermm macamane nak tambah pendapatan ni??dunia sekarang semuanya perlukan duit..
kalau lah macam ni selalu, asal dapat gaji je lebur..macamane nak beli umah besau..macamane nak pakai kete besau..uhhh mimpi jelah mama oii....bermimpi di siang hari...p


upss bercakap pasal mimpi, semalam mama mimpi papa dok gila kat pempuan lain yang lebih muda dan cantik dari mama...plak tu perempuan tu kita kenal..adik kawan baik mama masa kat raub dulu....tak tahulah samada mereka dah kawen ke idak dalam mimpi tu, tapi mama siap nengok papa main dengan baby lagi dalam mimpi tu...sedihnya kene tipu dengan suami sendiri...

sedar-sedar jer dah ternangis teresak3..nangis dalam mimpi lain sikit caranya dari nangis di alam reality...ngggeee...yang bestnye..bila mama sambung tidur balik, masuk mimpi yang sama lagi....urrggghh takleh tahan, mama pun terus bangun..ghupernye dah pagi uolls...ekekkekekk
moral of the story....kalau dengar azan subuh tu cepat-cepat bangun, mandi n solat....nggrrr


semalam masa pos kat wall fb tentang mimpi kemain lagi ramai yang bagi feedback...
amboihh ade siap cakap payung emas bagai..haaaa yolah tu.....
ngeerrri wehhh...emas-emas ni mama takut...takmo....
biarlah hidup sederhana tanpa emas pun takper....
nauzubillah mintak dijauhkan Allah...ameeennnn...



ok lupakan tentang mimpi...
lepakan tentang gaji.....


ramai dah yang tertunggu -tunggu entry baru mama...
nak tengok gambar dak cheeky dengan dak bammm berdua ni...




ini gambar last 2 week kat alamanda...
masa nak hadir wedding dr zeehan anak buah makngah...

masa ni kejadian sebelum kereta papa buat hal merajuk kat alamanda...
sampai papa terpaksa mintak tolong pakngah nak cari pomen..
dan akhirnya kakak sidah bagi ni fon bengkel kawan dier...
ermmm sedih betul kisah papa melayang hampir rm 500 repair kete majuk..

dan merajuk kereta tu tak habis di situ..
dia bawak balik majuk hingga ke teluk intan...melayang lagi rm300..
ermmm bulan lepas memang sengkek habis di buatnye....
baru je ingat nak bodek papa belikan mam perfume lancome...auuucc
tunggu lain kali lah kata papa....ada rezeki lain nanti kita belilah...ewaaahh ayat pujuk..p




ermmm ada yang dok tanya....nampak blog mama ni dah pulih dari penyakitnye...



owwhhh belum lagilah..



ini bantuan lin tolong uploadkan gambar guna lappy dier..
elok jer kan dia upload..takder masalah..

kenapa kalau mama nak upload takleh...kuota dah penuh 1G katanya..
hampeeeehh dot com betullah.....duddduss

thanks 2 alin..nanti kalau jumpa kzai banje baik punyer...
kita selalu dok chat kat alam maya tapi tak pernah ketemu..
bertentang 4 biji mata...hahahaa....

tunggu raya k..kita jumpa..nanti kzai bagi duit rayoooo.....
haaaa suke lah tu.....:))reward sebab tolong upload gambo2 inihhh...p





yummmm jemput makan semua...

ewahh makan tak ingatt yer..
bukankah mama sedang berdiet???


oiitt sape kata diet takleh makan?meh sini nak babappp 2-3 dass
diet mama ni diet sehat tau...
walaupun diet tapi kalau ada makanan tu jangan di tolak...
harus tolak masuk dalam perut.....p





kakyong pun kemain lagi berselera makan sekarang ni..
pipi tu dah jadi macam kueh pau...
naik semacam gebu lagik...
hari-hari kene tarik dengan mama...auucc cakittttlah mama...

kakyong mamam sikit-sikit dah la...nanti gemm macam mama...
macam papa..dah tak syantekkkk...;)







kan syantek lagi syomell kalau kakyong dan adik berpegangan tangan macam ni...:)
seia sekata....sejuk mata memandang..
ini tak ..nak bercekau jer taunye.....ekek




ni masa wedding anak en Omar..opismate mama..

eyhh..nape gambar ni jer??yang lain sila tengok kat fb lah yer...
dah dak alin tu upload ini aje. maka ini jelah yang mama postkan....D


lepas habis makan kenduri  berbekalkan perut yang penuh...ewahh ayat..
kami terus zass ke Chemor...sekarang nak berjalan dah tak risau papa dah ade Garmin Gps..
kami ke Chemor untuk tunaikan permintaan aboh, mak dan akak yang sebuk suruh
gi intai-intai awek si Kajir...dengar kabarnya nak bertunang bulan 5 ni...


parents mana yang tak risaukan, hanya call bagitau nak bertunang..
walhal tak kenal langsung gerangan si wanita itu, familynya...rumah kat maner...
ntah ye ntah idak...sekali nanti bila dah rancang prepare semuanya tak jadi plak...
dahlah sorang kat Sarawak sorang kat Perak...
susah betul orang-orang muda zaman sekarang..tak macam mama&papa dulu..
sikit punya lama perancangan..yelah bab kawen bukan boleh dibuat main-main yerr..


nasib senang je nak cari Chemor ni, lagi pun mama tahu...
sebab dekat dengan opis AADK Negeri Perak..
makanya senang jelah, cuma berpusing sikit masa kat taman, nak cari rumah...

kami sampai kat sana dalam kul 1.30..kira oklah mak perempuan ni..
baik dan peramah orangnya..single parents...
kebetulan masa kami sampai Ziela ni baru je keluar...
tak dapatlah tengok wajahnya...gambar pun emak dia kata takder...
Ziela ni bukan suka bergambar...ade sikit pelik di situ..saje berpakatlah tu..
takkan takder gambar langsung..musykil mama...dah berpakatlah tu....
wahhh suke-suke mama buat kesimpulan...p


yang bestnye dorang nio tak pernah jumpa, bercinta di telefon aje..
baru lagi kenal..baru beberapa bulan..dah decide nak bertunang bagai...
itulah nama jodoh..tempoh perkenalan tak penting kan...
kalau bercinta bagai nak rak pun, dah takder jodoh tetap berpisah..

tapi ni semua masih di peringkat awal..belum tahu jadi ke tidak..
kita tunggu geran empunya diri balik dari sarawak bulan may ni...
kalau yer maka kita beramai-ramailah ke Chemor..
kalau tak, takderlah...


lama jugak kami kat sana...mama papa siap bersolat jama' lagi..
kakyong pun siap melepas lagi....haha...
alang-alang mandi kan terus..segar sikit..lepas ni kita nak ukur mall plak kata papa...p





ini hanyalah edisi jalan-jalan ukur mall...
Ipoh Parade....
tak best sangatlah, gegurl tak teruja sebab takder playlands..
no slide..no swing...






ermmm mama pun nak enterprameee gak...

alah kakyong suhpannnye...macamane mama tak gewamm...
mulut lak sikit punye kecoh sekarang ni...sampai mama dah tak larat nak jawab soalan dier..

haii lah anak...ni buat kan mama tak sabar nak balik kerja..
nak gomol-gomol gegurl..nak gaduh-daguh sikit..hahahaa

tapi kadang-kadang, tak sempat pun nak main dengan dorang...
awal sangat tidurnya, letih main..letih blajar..baca buku dengan acik myra dan acik pija..
tambah-tambah angah pun ade..kemain ramailah yang malayan dorang..
sampai lupa nak tidur...=P

balik rumah dapat susu terus fenggsaannn...




ok kakyong cepat lumba sape sedut air paling cepat...


macambiasa sebelum balik kasi penuhkan perut ini gegurl berdua..
sat lagi dalam car minum susu terus titonn jerk..

malam jugaklah kami balik dari Ipoh...siap singgah beli ayam percik & satay makan
dalam car..anak-anak beradu kami teruskan edisi makan-makan....hahha
itulah petua nak syantek..makan banyak-banyak..baru ummpphh....:))



aikkk ada apa dengan tajuk dia tas???
owwhh tittle tu Lin yang bagi..so mama just follow jerlah...



notakaki:  lepas ni tak tahulah boleh tulis entry baru lagi ke idak....
kalau boleh uploads gambo maka adalah citernye..kalau ak..mama membisu jerlah....
alin syomel..nanti tolong ai lagi oke...




1 comment:

Anonymous said...

[url=http://remroom.ru]квартиры в подмосковье с отделкой[/url] Реставрация и отделка офисов, комнат или загородных домов – это самая распространенная в наше время проблема многих людей, решившихся, наконец, привести в порядок свой офис. Мало того, что ремонт – это процесс трудоемкий и напряженный, еще и найти достойную организацию, занимающуюся отделкой комнат или загородных домов сегодня почти нельзя. Дело в том, что все меньше и меньше в России есть организаций, делающих свою работу хорошо, эффективно и недорого. [url=http://remroom.ru]ремонт квартиры серии[/url]
Однако наша фирма является хорошим исключением из этого неприятного правила. Мы вот уже много лет занимается улучшением помещений, квартир, домов и еще ни разу нам не поступало от наших клиентов ни неприятных отзывов, ни каких-либо жалоб. [url=http://remroom.ru]сайт ремонт квартир[/url] Богатый опыт наших специалистов, а также высокий профессионализм всех без исключения наших работников, поможет сделать хорошо, качественно и – главное - доступно как косметический, так и капитальный ремонт. [url=http://remroom.ru]услуги ремонта квартир[/url] Современное оборудование, новые технологии планировки и дизайна, а также индивидуальный подход к каждому клиенту и гибкая система скидок сделали нашу организацию самой успешной на сегодня организацией, оказывающей услуги реставрации и отделке помещений, квартир или загородных домов. [url=http://remroom.ru]ремонт квартир в королеве[/url]