Wednesday, February 9, 2011

Tekam Plantation Resort


Kalau sebut pasal air-splash-splah - mandimanda 
memang takleh blah ok dengan anak dara berdua ni...
baik air sejuk mahu pun panas..air tawar mahu pun masin...semua gegurl layan..
jom layan gelagat gegurl n family papa main air @ pool Tekam Resort..
haru-biru....carca-marba.....




Felda Tekam Plantation Resort...Jerantut, Pahang.



ahad lepas 6 feb 2011, sempena menyambut usia kakyong yang menjangkau 29bulan kami semua ke Felda Residence Tekam Plantation resort di Jerantut...:)
ekekek...takdelah..kebetulan jer..memang plan nak bawak gegurl mandi kolam pun, kebetulan tarikhnye 6hb, sama dengan hari lahir kakyong...^_*
menghabiskan saki baki cuti bersama adikberadik papa..:)


Ingatkan takde yang nak join, kami nak g berempat jer..yelah, al-maklumlah..family-family papa semuanya baru sampai dari Kota Bahru malam tadi..then, petang ni (ahad) memasing dah sibuk nak balik ke rumah memasing, ada yang ke KL, Shah Alam dan Johor..esok dah kerja, kak Fatin, kak Tihah & abg Jerai dah nak ke Skull..
tinggal papa& mama je..sambung cuti lagi 2hari..
so, kami bajet takde yang nak follow mandi-manda ni...


Jadinye mama takde lah beriya..nak masak itu ini, bawak bekal bagai...just nak main air je kuhnunnye..
mama bawak bekal nasi goreng breakfast jer...wan goreng kepok lekor yang mama beli semalam...then bawak jajan dari klate serba sikit..dapatlah jugak ngupngap3..kat situ..:)







muka cheeky rebena adik yang tak puas-puas mandi....
kalau boleh takmo balik oke...




kakyong dah tak takut air lah...braaavooo lah anak tentera laut sorang ni...
 papa ada belikan safety jaket untuk 2-2 gegurl ni..
tapi hampeh tak dilayannye....takmo pakai...




pelampung sume tertinggal kat perak..
jadinye pakai mane yang ade dalam bonet kete papa jelah..
ini pelampung budak besha..pelampung kak Tihah dengan Kak Fatin masa kecik dulu-dulu...
makngah kasi gegurl...yelah diaorang dah besar...
tapi, susah jugak nak kawal pakai pelampung bulat ni...
still kene pegang..kalau yang ada seat tu senang, boleh lepas, sure tak jatuh...





kakyong beratur nak naik slide....
nasib kakTihah rajin melayan...





papa kasi briefing dulu sebelum memulakan kelas swimming untuk gegurl...ekekkk




yeaayeaaaa...kakayong dah pandai swimminglah mama...

papa sebuk dok train anak daranye ni, 
papa kata kakyong mesti cepat pandai berenang..sebab kaki & tangannye idup..
pandai kayuh...
perghhh..lepas ni kakyong boleh selamatkan mamalah yerrr..
kalo lemas....ekekekek...


bercerita pasal kelas renang, papa ni dah boleh jadi trainer kan..
sebab dah ramai yang menuntut ilmu dengan papa sehingga pandai berenang sendiri dengan jayanya...
cuma mama jelah yang tak lepas-lepas lagi...
dari dulu ajar sampai sekarang...memang kayu...
campak kat laut comfirm tenggelam....kahkah...





inilah orang kuat Nawi's Family yang bisa menggegar doniaa...
ayahteh Boy, Pakcu Juan & cikZam..
Azerai , Fatihah & Qaisara..



haaaa ni baru sebahagian yer...ada lagi...nanti kita terjah sorang-sorang....D



pakcu....shaye berat ke ringan???


amboi seronoknye kakyong..
timang tinggi-tinggi pakcu...kasi naik itu muscle...hehe..






wahhh kak Tihah berenang  ala kuak ape macam tu?
kuak kupu-kupu ke kuak dada tu???

ini berenang ala kuak katak namanye...
wakaka...





seronoknye splash-splash...
tengok abg Jerai tu kemain lagi dia jadi hero yer..
maklumlah dia jelah seorang cucu lelaki atok...
nak tunggu adam Firdaus tecik lagi laa....


"papa nak baby boy ??"


ekekek..
mama terkejut yer..kakyong dah pandai mintak baby boy dengan mama & papa...
hehe..sapelah ajar ni...kemain lagi yer...
tunggu kakyong dengan adik sekolah dulu ok....p


cucu-cucu atok & wan memang kekurangan cucu lelakilah...
makteh ape lagi...cepat kasi wan cucu lelaki...plissss..
makngah pun boleh dah tu tambah baby boy sorang lagi tu...
wat kawan dengan Adam....:))






wallaweehhhh..inilah geng tukang kecoh yang sebenarnya....
papa..pakngah, cik the & makteh
ini barulah geng hantu Kak Limah balik rumah...wakaka...
kalau ada yang ini ditambah pulak pakcu Juan
memang cukup corum...
yang ni barulah bergabungggg....meletoppp...argghhh.
macam lagu stacy vs Adam yang kakyong nyanyi tu...:)




ehhh ade kak Fatin lah kat belakang tu...
tengah isi minyak penat praktise renang  ala frog tadi..
ekekek..jangan marah yer kak Atin...:)






2 orang anak wan Jumah..
teman sepergaduhan...wacaaaaaa...ekekekke

makteh dengan cik the datang lewat..mulanya masa kat rumah tu takmo join..yelah memasing banyak hal, nak cara ke bajulah, nak masaklah..itu-ini...sudahnye terjongol jugak kat sini...D
yang kene tinggal makngah dengan wan tukang masak, tukang jaga kain...
kesiannnn makngah...jadi menantu kesayanganlah lepas ni....*_^


makteh kata datang nak memeriahkan majlis je bukan nak mandi pun..
aiii nampak gayanye deme berdua ni jelah yang kasi clear bekal wan...ahakssss..
yelah sambil dok potpet-potpet..masuk sikit kasi hilang penat..D



apepun memang enjoiceeee okee masuk family ni...
ceria sokmo...hahaha...
cepat-cepat, kepada sesape yang nak join kegembiraan ini family masih ada 2 kekosongan..
cepat isi borang yer....cepat sebelum terlambat....kahkah..





seorang  abang polisii...yang gagah berani
seorang lagi mat terap....yang machoo man

ahakssss



wahahaaa....pilih-pilih....
alamak gambar mat terap takderlah..
mama pun jumpa sekali je dengan adik papa yang sorang ni, 
tu pun masa wedding mama...masa tu belum jadi wira negara lagi...:)
bila dah jadi askar darat terus dapat post  sarawak...
dan lepas tu...
terus hilang tak nampak batang idung....
sian kan jadi askar melayu..memang life dalam jungle sana
jaga keamanan negara...
kalau ikutkan plan, pakndak Kajir nak balik cny ni..
tapi last minute, cancell ada operasi...kesiannye..dah berapa tahun 
tak balik semenanjung, tak dapat jenguk orang tua.
tak dapat jumpa adik beradik semua...



*
*



ehhh..mane gambar tukang cerita
dari tadi dok potpet-potpet
mengata sana -sini....

huaaaahaaa..







inilah family yang ceria..
laki bini sama naik....eekekek..





seronoknye berendam....lama taklah lama sangat..dari kul 11-2p.m
3jam jer..tapi lepas tu habis kulit, tangan & muka terbakar...
hangus di makan panas mentari..

muka mama siap menggelupas lagi...
nak tengok cermin pun malas...ngggrrr
muka adik & kakyong pun habis berkilat..merah - lebam - hangus..
isshh, rasanya masa mandi tu takder lah panas sangat.....huhu....

malam tu badan mama dah suam-suam sejuk-panas...
hoohooo..nak demam + batuk la..
cepat-cepat telan xtif fast..selimut kasi keluar peluh, 
alhamdulillah cepat kebah..
syukur..antibody gegurl berdua ni kuat, tak demam...


ekekek...mandi-manda punya pasal...!!









nak tambah pendapatan? try click ini..

3 comments:

KaKaK AtiN said...

jahat erk mak tam ner....kate kakak mcm tu...huhuhu...tak kawan mak tam...

KaKaK AtiN said...

jahat erk mak tam nie....tak nak kawan mak tam...huhuhu...

mamasaramayra said...

hehe...ala jangan la mareee...kak Fatin kan memang pandai berenang...kuak frog.....agagaggaaa...